Like ons!
Kruijswijk ambitieus voor Tour: 'Roepen dat ik voor de top tien ga, vind ik te voorzichtig'

Tour de France

Kruijswijk ambitieus voor Tour: 'Roepen dat ik voor de top tien ga, vind ik te voorzichtig'

Steven Kruijswijk is de kopman van LottoNL-Jumbo in de Tour de France. De Nederlander reed al vier keer top tien in een grote ronde, maar hij wil meer. Een top tien-klassering is niet meer genoeg, laat de klimmer weten aan Procycling.

‘Ik vind het een mooie uitdaging om als ploeg met duidelijke ambities en twee richtingen naar de Tour te gaan’, zegt Kruijswijk, die Dylan Groenewegen als mede-kopman heeft, maar dan in de sprint. ‘Ik vind dat niet erg. We kunnen niet alleen voor mijn klassement gaan, want ik heb niet de status opgebouwd die mijn het recht geeft dat ik even zeven man meekrijg. Dylan heeft zijn waarde als sprinter bewezen.’

‘We hebben allemaal verschillende doelen, maar uiteindelijk gaan we wel als ploeg naar de Tour’, vervolgt Kruijswijk, die ambitieus is. ‘Hopelijk sta ik er tot het einde super voor, dat zal ons alleen beter maken. Ik denk dat het realistisch is om te zeggen dat ik dicht tegen de top vijf aan wil zitten. Een top vijf zou heel mooi zijn. Om te roepen dat ik voor de top tien ga, vind ik te voorzichtig. We mogen best meer ambitie tonen’, besluit de klassementsman.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven