Like ons!
Tour-ploeg LottoNL-Jumbo grotendeels bekend; alleen achtste naam is nog vraagteken

Tour de France

Tour-ploeg LottoNL-Jumbo grotendeels bekend; alleen achtste naam is nog vraagteken

De Tour-ploeg van LottoNL-Jumbo is grotendeels bekend. In een voorbeschouwing op de Ronde van Slovenië liet ploegleider Nico Verhoeven via de officiële kanalen van de ploeg wat namen vallen voor de Tour de France.

Natuurlijk is Steven Kruijswijk de kopman in de bergen. Hij krijgt daarbij hulp van Robert Gesink. Ook Primoz Roglic zal naar de Tour de France gaan, om zelf een klassement te rijden en wellicht Kruijswijk een handje toe te steken. Of andersom, afhankelijk van het koersverloop. Het grootste deel van de ploeg maakt echter onderdeel uit van de sprinttrein van Dylan Groenewegen.

Groenewegen krijgt lead-out Timo Roosen mee en ook Paul Martens en Amund Grøndahl Jansen zijn van de partij. Daarmee is de ploeg bijna compleet, op één naam na. De grootste kandidaat voor die positie zou in principe Stef Clement zijn, maar vanwege zijn rugklachten is dat twijfelachtig. Wel liet de ploeg aan In de Leiderstrui weten de optie Clement open te houden.

Het gaat waarschijnlijk tussen Lars Boom en Tom Leezer voor de laatste plaats. Boom is met zijn veelzijdigheid de logische laatste man, zeker ook met het oog op de kasseienrit. Daarbij gaan de gedachten automatisch terug naar de kasseienetappe in de Tour van 2014, toen Boom in de regen en de modder de rit won.

Line-up LottoNL-Jumbo: Dylan Groenewegen, Timo Roosen, Steven Kruijswijk, Primoz Roglic,
Robert Gesink, Paul Martens, Amund Grøndahl Jansen, Boom/Leezer/Clement

Update
Stef Clement is inderdaad niet fit genoeg om naar de Tour de France te gaan. Antwan Tolhoek is verrassend als vervanger opgeroepen. De laatste plaats gaat dan tussen Paul Martens, Lars Boom en Tom Leezer. De andere renners zijn officieel en sommigen officieus bevestigd door de ploeg. Boom blijft de favoriet voor de laatste plaats in de Tour-selectie.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven