Like ons!
[Update] 'Reparatiewerkzaamheden aan afdaling Aubisque net op tijd klaar voor Tour-passage'

Tour de France

[Update] 'Reparatiewerkzaamheden aan afdaling Aubisque net op tijd klaar voor Tour-passage'

Volgens L'Equipe is de kans reëel dat het parcours van de negentiende etappe van de Tour de France moet worden aangepast. Woensdagavond stortte een gedeelte van veertig meter van de D918 in, door de gevolgen van een modderstroom. Volgens de woordvoerder van het plaatselijke departement is verkeer momenteel onmogelijk.

De D918 is onderdeel van de negentiende etappe van de Tour de France op vrijdag 27 juli en is onderdeel van de route rondom de Aubisque. Tijdens de laatste rit door de Pyreneeën trekt het peloton van Lourdes naar Laruns en rijdt daarbij onder meer over de Aspin, de Tourmalet en de Aubisque. Momenteel worden in samenwerking met de veiligheidsdiensten van de Tour de France alternatieven voor de route bestudeerd.

Hier foto's van de gevolgen van de modderstroom!

Update 22 juni

Het parcours van negentiende etappe van de Tour de France hoeft niet te worden verlegd. Dat meldt L'Equipe. Het medium vernam van Jean-Jacques Lasserre, een lokaal politicus, dat de reparatiewerkzaamheden op tijd klaar zullen zijn voor de Tour. Maandag zal worden begonnen aan de reparaties, die afhankelijk van weersomstandigheden zo'n vier weken duren. Dat betekent dat men net op tijd klaar zou moeten zijn voor de passage van de Ronde van Frankrijk op 27 juli. De reparatie kost zo'n 700.000 euro.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven