Like ons!
Kamp-Gaviria waarschuwt concurrentie: 'In Tour draaien we potje met tweede plaatsen dicht'

Tour de France

Kamp-Gaviria waarschuwt concurrentie: 'In Tour draaien we potje met tweede plaatsen dicht'

Fernando Gaviria gaat met het mes tussen de tanden naar de Tour de France. Dat vertelt Rik van Sycke, ploegleider bij Quick-Step Floors, in gesprek met Het Laatste Nieuws.

Gaviria werd in de Ronde van Zwitserland drie keer tweede, maar hij won dit jaar ook al zeven ritten in meerdaagse koersen. 'Da’s sprinten. Je loopt altijd het risico om geklopt te worden. In de Tour draaien we het potje met tweede plaatsen dicht', klinkt het strijdvaardig. 

'Het is hier spurten tegen de absolute wereldtop', stelt Van Sycke in de Ronde van Zwitserland. 'Anderzijds: Fernando heeft een zware trainingsperiode achter de rug. Waardoor zijn snelheid voorlopig een beetje is afgebot. Ook al blijven zijn sprints fenomenaal snel. We hebben stilaan wel genoeg van die tweede plaatsen. Het mag stoppen. Het gaat om de details, die op dit moment het verschil bepalen tussen winst en verlies. Maar het komt wel goed. Sprinten is een mentale oorlog voeren. Met deze sterke ploeg kunnen we met vertrouwen naar die oorlog.' (foto: Quick-Step Floors/Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven