Like ons!
Geen stress Nibali: 'Als Froome er niet bij is, is de koers eigenlijk moeilijker te controleren'

Tour de France

Geen stress Nibali: 'Als Froome er niet bij is, is de koers eigenlijk moeilijker te controleren'

Voor Vincenzo Nibali maakt het geen verschil of Chris Froome de Tour rijdt of niet. Wel zal het voor het koersverloop een heel verschil maken. Dat zegt de Italiaan in gesprek met Procycling. De koers wordt zonder Sky chaotischer volgens de voormalig Tour-winnaar.

‘Met Froome in koers krijg je wel een tactische controle door Sky. Ze houden altijd de boel bijeen tot het in de finale ontploft’, weet Nibali. ‘Als Froome er niet bij is, dan is de koers eigenlijk moeilijker te controleren. Dat is het enige verschil in een Tour zonder Froome. Of hij er nu wel of niet bij is, ik koers altijd met de instelling om te winnen’, vervolgt Nibali gedecideerd. Als Froome er is moet je hem zien te kloppen, maar ook de anderen. Voor mij verandert het niets.’

De Italiaan leeft altijd rustig naar een koers toe en dat is ditmaal niet anders, al heeft hij de kasseienstrook wel meerdere malen verkent. ‘Dat wordt riskant.’ Maar verder kent Nibali geen stress. ‘Iedereen gaat anders met stress om. Bij mij gaat dat vrij makkelijk. Ik ben geen stresskonijn, eerder een baken van rust. Elimineer alles dat je kan storen. Die gave bezit ik wel. Noem het mijn kleine geheim.’ (Foto: Bahrain-Merida / Bettini Photo)

Koop de nieuwste Procycling hier!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven