Like ons!
WK Voetbal vs Tour is 400 miljoen vs 2.3 miljoen euro: Dit kunnen de renners verdienen

Tour de France

WK Voetbal vs Tour is 400 miljoen vs 2.3 miljoen euro: Dit kunnen de renners verdienen

Dat het wielrennen geen sport is voor grootverdieners, dat is al een aantal jaren bekend. Een inkijkje van Cycling Weekly in de prijzenpot van de Tour de France geeft nog maar eens aan dat het verschil met bijvoorbeeld het WK Voetbal ongelofelijk groot is.

Het medium stelt op basis van bronnen dat de FIFA zo'n 400 miljoen euro te besteden heeft om uit te delen aan de deelnemende landen. In de Tour zal het budget ongeveer gelijk zijn aan dat van 2017, toen er 2.287.650,- kon worden uitgekeerd. De Tour-winnaar krijgt van deze prijzenpot bijna een kwart. De winnaar van de Tour krijgt een half miljoen euro mee, plus 500 euro voor iedere dag dat hij de gele trui droeg. Voor renners die het geel dragen, maar deze trui niet naar Parijs brengen; zij ontvangen 300 euro per 'leiderstrui-dag'.

De top-20 van een etappe ontvangen ook geld. De nummer één kan 11.000 euro bijschrijven, de nummer twintig krijgt 300 euro. Voor een gewonnen tussensprintje is het ook aardig boeren; 1.500 euro voor de winnaar, 1.000 euro voor de nummer twee en 500 euro voor de derde die langskomt. Ook in bergetappes is op de cols geld te verdienen. De meest strijdlustige renner van de dag doet dat voor 2.000 euro en wie in Parijs wordt uitgeroepen tot meest strijdlustige renner kan 20.000 euro in zijn zak steken. We begrijpen meteen waarom Thomas De Gendt boos was dat hij die prijs in 2017 niet kreeg.

Het staat allemaal in schril contrast met het eerder aangehaalde WK Voetbal. Helemaal als we ons beseffen dat Team Sky van de ruim 2 miljoen euro in totaal aan prijzengeld een slordige 716.590 euro opeiste. Dat was een derde van het totaal, waarmee er dus ook ploegen amper een zakcentje extra verdienden. Voor wie wil weten hoeveel er precies te verdienen valt in de etappes; Cycling Weekly maakte enkele handige grafiekjes. (foto: Tour de France)

Schrijf je nu in bij Ploegleider, stel jouw wielerploeg samen en win in onze Subleague het shirt van Team Sunweb!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven