Like ons!
[Update] Craddock haalt Parijs en barst in tranen uit; teller goed doel op 200.000 euro

Tour de France

[Update] Craddock haalt Parijs en barst in tranen uit; teller goed doel op 200.000 euro

Lawson Craddock moet nog zien of hij zondag van start gaat in de tweede etappe van de Tour de France. De Amerikaan van EF Education First-Drapac viel in de eerste rit en hield daar een breukje in de schouder aan over.

'Dit is geen ideale start van de Tour voor mij', vertelt een emotionele Craddock voor de camera na afloop. 'Ik zal moeten zien hoe ik me vanavond voel en misschien morgenvroeg op de fiets om te kijken hoe het gaat. Ik heb hier te veel werk in gestopt...'

Craddock bijt door en spot met Neymar

Craddock bijt door en maakt er zelfs een challenge van. Voor elke etappe die hij met zijn blessures uitrijdt, gaat er honderd dollar naar het lokale wielrennen uit zijn woonplaats.

Ook maakte Craddock een leuke vergelijking met Neymar, die door het internet wordt verguisd na zijn vele 'aanstellende' valpartijen op het WK. Met Brazilië is de sterspeler uitgeschakeld door België.

45.000 dollar voor Craddock en goede doel

Het doorrijden van Lawson Craddock legt het goede doel vooralsnog geen windeieren. De renner, die rondrijdt met een gebroken schouderblad, zou 100 dollar betalen voor iedere etappe die hij uitreed. Het bewoog veel mensen ertoe om ook geld te doneren aan het goede doel. Dat leverde al meer dan 45.000 dollar op.

125.000 euro en tranen na lijdensweg Craddock

Lawson Craddock heeft het schier onmogelijk gepresteerd door negentien en een halve etappe lang met een gebroken schouderblad door te fietsen in de Tour de France. De Amerikaan bleef steeds weer binnen de tijdslimiet, leek er zelfs wat doorheen te komen en haalde zaterdag als rode lantaarn Parijs. 

Het zorgde na de finish van de tijdrit voor tranen bij Craddock, die doorfietste voor het goede doel. De door een orkaan verwoeste wielerbaan in Houston kan na de heldentocht van Craddock rekenen op 125.000 euro en dat bedrag is nog niet definitief. 

Lawson Craddock reed zondag de Tour de France uit en ontwaakte de volgende dag heerlijk toen hij merkte dat de teller van zijn crowdfunding-actie is gestegen naar 200.000 euro. Hulde!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven