Like ons!
[Update] Benoot geeft na nachtje slapen toch op in Tour de France: 'Onverantwoord'

Tour de France

[Update] Benoot geeft na nachtje slapen toch op in Tour de France: 'Onverantwoord'

Er zijn binnen Lotto Soudal grote zorgen om Tiesj Benoot. De winnaar van Strade Bianche kwam in de finale hard ten val, bleef lang zitten en kwam uiteindelijk met een bebloed gezicht op meer dan tien minuten binnen.

Bij de val in de finale raakte Axel Domont van AG2R dusdanig gewond dat hij uit de Tour moest stappen. Hij brak zijn sleutelbeen en viel hard op zijn hoofd. Maar ook rondom Benoot heerst die angst nu. Hij kwam wel binnen, maar lijkt ernstig aangedaan te zijn door de smak. Over de aard van zijn verwondingen is weinig bekend.

Update - 21:30 (10 juli 2018): Enorme schade voor Benoot

Benoot hield aan de val een ontwrichting van de rechterschouder over. Ook heeft hij gekneusde ribben, een gekneusd schouderblad en een gekneusde pols. Daarnaast heeft hij vleeswonden aan heupen, benen, rug en armen. Wonden aan rechterwenkbrauw en achterhoofd moesten worden gehecht. Of Benoot van start gaat in etappe 5 wordt morgenochtend beslist.

Update II - 10.38 uur (11 juli 2018): Benoot stapt niet meer op in de Tour

Tiesj Benoot houdt het voor gezien in de Tour de France. De Belg is na zijn val in de vierde etappe van de Tour de France te gehavend om door te gaan. 'Ik denk dat het onverantwoord zou zijn om verder te rijden. Natuurlijk is de Tour de grootste wedstrijd, maar ik denk niet dat ik mijn stuur kan vasthouden op een verantwoorde manier.'

'Voor mij moest de Tour nog beginnen', vervolgt hij. 'Ik ga me nu verder laten onderzoeken en dan gaan we evalueren wanneer ik weer kan opstappen.'

(Foto: Twitter/HLN)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven