Like ons!
Uran sluipt alweer omhoog in klassement: 'Vind het leuk dat ik tussen de favorieten sta'

Tour de France

Uran sluipt alweer omhoog in klassement: 'Vind het leuk dat ik tussen de favorieten sta'

Rigoberto Uran werd vorig jaar heel stilletjes tweede in de Tour de France en de Colombiaan is ook in de huidige editie alweer stiekem voorbij veel concurrenten geslopen. Na een valpartij in de vierde etappe beseft hij dat hij scherp moet blijven om hetzelfde te bereiken.

'Tot aan Roubaix moeten we proberen om alle soorten van tegenslag te vermijden en alert te blijven. Daarbij heb je ook een beetje geluk nodig. Ik ben in goede conditie en heb alles gedaan wat ik wilde doen toen ik hier arriveerde', stelt Uran vast in gesprek met AS.

De tweede plaats evenaren of zelfs verbeteren wordt een enorme klus, weet ook Uran. 'Misschien was dat wel mijn beste prestatie in mijn carrière, vooral vanwege de constantheid die ik heb laten zien. Ik won een etappe, net als toen ik als tweede eindigde in de Giro van 2013 en 2014. Ik ben tevreden met wat ik tot nu toe heb bereikt.'

'Natuurlijk geloof ik er in. Als ik geen vertrouwen in mezelf zou hebben, dan zou ik naar huis gaan.', vervolgt hij. 'We zijn hier om het weer te proberen. Ik zou tevreden zijn als ik goed eet en goed slaap en dan zien we wel wat er gebeurt. Ik vind het leuk dat ik tussen de favorieten sta, want het heeft me veel gekost om die status te bereiken.' (foto: EF Education First-Drapac)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven