Like ons!
Bernal geduldig: 'Eerst meerdere grote rondes rijden, voordat ik voor het klassement ga'

Tour de France

Bernal geduldig: 'Eerst meerdere grote rondes rijden, voordat ik voor het klassement ga'

Egan Bernal loopt als een spons door de Tour de France. De Colombiaan zuigt alle informatie in zich op en hoopt er snel van te leren. Dat vertelt hij in gesprek met Cycling Weekly.

'Ik ben hier om Froome en Thomas te helpen in het klassement, maar ook om te leren. Als ik met de ploeg ben, dan leer ik. Ik kijk in de bus hoe ze bepaalde dingen doen en in het peloton zie ik hoe ze zich positioneren', zo begint Bernal, die bezig is aan zijn eerste Tour de France.

Aan een klassement denkt hij nog allerminst. 'Ik zal eerst meerdere grote rondes moeten rijden, voordat ik voor het klassement ga. Ik ben nog maar 21, dus dan is het niet makkelijk om tegen mannen als Froome en Nibali te strijden. Ik wil mijn eerste grote ronde uitrijden, dan pas ga ik er over nadenken. Ik moet nog veel dingen verbeteren.'

Toch fietst Bernal niet door het peloton als een scholier tijdens zijn eerste dag op de middelbare school. 'Ik ben niet nerveus, omdat de ploeg weet dat ik pas 21 ben. Als ik fouten maak, dan is dat niet goed, maar ze begrijpen het wel. Ik probeer ze te volgen en naar ze te luisteren. Winnen in een meerdaagse koers van een week is iets anders dan in één van drie weken. Het gaat om herstellen, de derde week en een lange tijdrit.' (foto: Team Sky)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven