Like ons!
Tolhoek 'moet wennen aan chaos en niveau': 'Handen vol aan mezelf om op de fiets te blijven'

Tour de France

Tolhoek 'moet wennen aan chaos en niveau': 'Handen vol aan mezelf om op de fiets te blijven'

Antwan Tolhoek zit midden in zijn eerste Tour de France en dat is voor de Zeeuw nog niet makkelijk. Hij moet wennen aan de chaos en het niveau in de Ronde van Frankrijk en doet vooral zijn best om de bergen, zijn terrein, te halen.

‘Ik blijf me iedere dag verbazen wat voor chaos het hier is’, puft een uitgepierde Tolhoek na de vijfde etappe in de microfoon van het Algemeen Dagblad. ‘Het is gewoon een niveau hoger en daar moet ik nog wel even aan wennen. Ik heb niets voor Steven (Kruijswijk, red.) kunnen doen. Ik had vandaag mijn handen vol aan mezelf om op de fiets te blijven, dus ik heb mezelf niet in de strijd gemengd.’

En dus had de Zeeuw het zwaar. ‘Zeker als je iedere klim achteraan begint en toch naar voren wil komen.’ Genieten lukt gelukkig ook nog wel. ‘Gisteren had ik een goede dag, alleen was het jammer van de finale. Ik geniet zeker wel, maar op de fiets is het een level hoger en daar moet ik aan wennen. Maar alles went, hè, zeggen ze’, lacht Tolhoek. ‘Ik moet zorgen dat ik heelhuids in de bergen aankom, zodat ik me daar kan laten zien.’ (Foto: social media Tolhoek)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven