Like ons!
Benoot likt wonden na opgave in Tour: 'Zou collega's in gevaar hebben gebracht'

Tour de France

Benoot likt wonden na opgave in Tour: 'Zou collega's in gevaar hebben gebracht'

Een ontwrichte schouder, gekneusde ribben, gekneusd schouderblad, gekneusde pols, snijwonden aan de heupen, rug, armen en benen, hechtingen in de wenkbrauw en het achterhoofd. Tiesj Benoot maakte een zware klapper in de Tour de France en dus werd op de ochtend van de vijfde etappe maar besloten niet meer te starten.

‘Toen hij ’s ochtends opstond wisten we dat het geen zin meer had. Eerlijk gezegd was starten nooit meer een optie’, zegt Marc Sergeant tegen Het Nieuwsblad. ‘Tiesj kon zijn schouder amper bewegen. Het stuur vasthouden was onmogelijk en dat in een rit met duizend en één bochten. Hij zou zo collega’s in gevaar kunnen brengen. Zo’n luxatie van de schouder is niet iets wat binnen drie dagen plots geneest. Laat staan wat dat zou opleveren in de kasseienrit.’ En dus haalde Sergeant hem uit koers.

Wat volgt is eerst een week rust. ‘En dan nog eens goed onderzoeken. Want in de Tour doen de artsen aan oorlogsgeneeskunde.’ Aan het eind van de Tour zou Benoot weer al op de fiets moeten kunnen zitten. ‘De Vuelta kan een mooi doel zijn. Al die dagen training op hoogte en de topvorm zullen na deze val en een korte rustperiode niet helemaal uit zijn lichaam zijn.’ (Foto: Twitter/HLN)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven