Like ons!
Mur-de-Bretagne herenigd met Tolhoek: 'In de waan dat het een serieuze col was'

Tour de France

Mur-de-Bretagne herenigd met Tolhoek: 'In de waan dat het een serieuze col was'

Een speciale dag vandaag voor Antwan Tolhoek. Het Tour-peloton komt aan op de Mur-de-Bretagne en daar veroverde de Zeeuw in 2015 de bergtrui in de Ronde van Bretagne. Het winnen van die trui betekende zijn eerste 'overwinning' in het profpeloton. Een jaar later won hij de bergtrui in de Ronde van Zwitserland.

En nu, drie jaar na dato, komt Tolhoek met het beste peloton ter wereld terug op die Mur die hem succes bracht. ‘Ik was ook nog eens jarig die dag, dus dat was dubbel feest. Het grappige is dat ik destijds in de waan verkeerde dat we met de Mûr-de-Bretagne een serieuze col op moesten fietsen. Hij telde toen mee als een beklimming van eerste categorie, terwijl dat ding in de Tour tot de derde categorie wordt gerekend’, zegt hij tegen De Telegraaf.

Tolhoek heeft echter geen illusies dat hij meedoet voor de overwinning. ‘Ik moet alle zeilen bijzetten om een beetje bij te blijven. Dan is het duidelijk dat ik niet om de prijzen mee zal doen. Tegen het geweld van de grote mannen kan ik echt nog niet op. En bovendien: ik ben niet meegenomen om te winnen, maar om andere jongens in onze ploeg straks in het hooggebergte goed bij te kunnen staan.’ (Foto: Instagram Tolhoek)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven