Like ons!
Alaphilippe en Gilbert ploegmaats en rivalen: 'Ze grijpen elkaar niet naar de keel'

Tour de France

Alaphilippe en Gilbert ploegmaats en rivalen: 'Ze grijpen elkaar niet naar de keel'

Philippe Gilbert en Julian Alaphilippe deden woensdag mee in de vijfde etappe van de Tour de France en op de Mur de Bretagne in de zesde etappe worden de twee opnieuw van voren verwacht. Hoe gaat Quick-Step Floors daarmee om?

'Philippe en Julian hebben belangen die door elkaar lopen, maar ze grijpen elkaar ook niet naar de keel. Het is juist de sterkte van onze ploeg dat we altijd meerdere renners hebben om te winnen', blijft ploegleider Tom Steels rustig bij Sporza. 'We zullen zien hoe ze het onder elkaar zullen oplossen. Het ligt niet meer in onze handen. Maar ze zullen zeker niet tegen elkaar rijden. Dat hebben ze nog nooit gedaan.'

Dat beide mannen plannen hebben, dat blijkt wel. Gilbert aast bovendien op de gele trui. 'In 2011 werd ik hier vijfde. Ik denk dat ik nu op hetzelfde niveau ben, maar toen reed ik gewoon geen goeie sprint.' Alaphilippe staat op zijn beurt ook dichtbij Greg Van Avermaet. 'We hebben drie renners om mee te spelen: Phil, Jungels en ik. We koersen voor de rit én voor het geel. Er staat veel op het spel.' (foto: Quick-Step Floors/Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven