Like ons!
Groenewegen overleeft opnieuw Alpenrit, maar: 'De klachten zijn erger dan gisteren'

Tour de France

Groenewegen overleeft opnieuw Alpenrit, maar: 'De klachten zijn erger dan gisteren'

Dylan Groenewegen heeft weer een dag overleefd. In de zware Alpenetappe kwam de Nederlandse sprinter, geholpen door Timo Roosen en Amund Grondahl Jansen ruim voor de limiet binnen, in tegenstelling tot Marcel Kittel en Mark Cavendish. Het gevoel is echter nog niet top.

‘Het lichaam wil nog niet erg mee’, steunt Groenewegen bij de NOS. ‘Ik had op iets beter gehoopt. De klachten zijn behoorlijk erger dan gisteren. Laten we hopen dat het morgen beter is’, aldus de sprintbom. ‘In het hoofd zit het op zich prima. De benen zijn ook goed, maar als je last van je rug en je knie hebt, is het lastig als je een rit hebt die niet op je lijf geschreven is.’

Groenewegen kwam ruim tweeënhalve minuut voor de tijdslimiet binnen, waar hij gisteren maar een halve minuut speling had. ‘Gisteren vond ik iets te spannend, dus vandaag heb ik iets meer ruimte genomen’, glimlacht de renner van LottoNL-Jumbo. ‘Ik mag Timo en Amund bedanken voor de hele dag het werk opknappen. Ze hebben de hele dag mijn tempo gereden.’ (Foto: Quick-Step Floors / Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven