Like ons!
Mollema verliezer van de dag: 'Ik had nog meer rugpijn dan gisteren. Dat is kut'

Tour de France

Mollema verliezer van de dag: 'Ik had nog meer rugpijn dan gisteren. Dat is kut'

Bauke Mollema was één van de grootste verliezers van de dag. Al vroeg in de tweede bergrit hing hij op de rekker en toen het tempo omhoog ging, moest de Groninger lossen. Een flinke aderlating, veroorzaakt door die harde valpartij in de Roubaix-etappe. Het klassement is wel verkeken, maar er liggen kansen.

‘Dit was een hele slechte dag. Ik merkte het vanochtend al bij het opstaan. Ik had gehoopt dat het beter zou gaan, maar ik had nog meer rugpijn dan gisteren’, zegt Mollema, die op ruim elf minuten binnenkwam. ‘Dan weet je dat het lastig wordt. De eerste klim kon ik net overleven, maar het was gewoon helemaal niks. Dan weet je dat je klassement voorbij is.’ 

En in de lange dag die dan volgt was er veel tijd om na te denken. ‘Het was mentaal moeilijk, want ik heb hier lang voor gewerkt. Dat is gewoon kut. Dan is het allemaal voor niks geweest. De conditie was gewoon goed, maar zo kan mijn lichaam niet presteren. De dagzeges zullen nu het plan zijn’, besluit Mollema in gesprek met de NOS. (Foto: Team Sunweb)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven