Like ons!
Dumoulin: 'Benieuwd of Froome doorrijdt als er een concurrent in het wiel zit'

Tour de France

Dumoulin: 'Benieuwd of Froome doorrijdt als er een concurrent in het wiel zit'

Steven Kruijswijk en Tom Dumoulin verwachten dat de twaalfde etappe in de Tour de France pas op de slotklim tot ontbranding gaat komen. De twee Nederlanders verwachten veel van de Alpe d'Huez.

'Ik denk aan massa's volk en het is een mooie klim om op te rijden. Het is een lange en zware rit en het ligt eraan wat de plannen van Team Sky zijn', begint Kruijswijk bij de NOS. 'Stel dat we met de klassementsrenners gaan strijden om de zege, dan wordt het lastig als je ziet wie er gisteren bovenuit staken.' Misschien dat Robert Gesink wel kan stunten? 'We staan er goed voor als ploeg in het klassement, dus ik denk dat als er een grote groep weg gaat, we Robert wel van voren gaan zien.'

'Ik vind het wel leuk, ja. Het is bijzonder en ik kijk er wel naar uit', glimlacht Dumoulin bij de NOS. 'Ik hoop dat ik er vandaag weinig van kan genieten, omdat ik dan aan het afzien ben vooraan. Ik ben een beetje moe, maar daar kom ik wel weer doorheen. Pas richting het einde weet je of je goed bent of niet. Het wordt een slopende rit, die gecontroleerd wordt door Sky. Daarna gaat het los op de slotklim. Ik denk dat Froome wel gaat aanvallen, maar of hij gaat doorrijden als er een concurrent in het wiel zit... Daar ben ik wel benieuwd naar.' (foto: Team Sunweb)

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven