Like ons!
Ploegleider geniet van 'magistrale' Kruijswijk: 'Misschien niet slim, maar wel kicken'

Tour de France

Ploegleider geniet van 'magistrale' Kruijswijk: 'Misschien niet slim, maar wel kicken'

Steven Kruijswijk had het plannetje helemaal zelf opgezet. Meesluipen in een grote kopgroep en er zelf vandoor gaan. Frans Maassen, ploegleider van LottoNL-Jumbo vond het aanvankelijk geen slimme zet, maar genoot op en top van de prestatie van zijn renner.

‘Het was een schitterende middag, maar je hoopt dat hij het kan houden. Dat lukt niet, maar het is natuurlijk wel een fantastische prestatie’, zegt Maassen tegen de NOS. ‘Achteraf moet je zeggen dat hij te vroeg is gegaan. Hij ging er vol voor en dan moet je er ook vol voor gaan. Hij heeft het de favorieten lastig gemaakt.’ Kruijswijk werd pas in de laatste kilometers teruggegrepen.

‘Ik vond het eerlijk gezegd geen goed idee’, erkent Maassen over de actie van Kruijswijk. ‘Maar als hij die beslissing neemt en de voorsprong heeft, ga je daar in mee. Het had ook kunnen lukken, als ze daarachter stilstaan. Maar het ging te snel en dan weet je dat het lastig wordt. Hij heeft een goede zet gedaan en magistraal gereden. Het was een superprestatie. Misschien was het niet slim, maar wel enorm kicken.’ (Foto: LottoNL-Jumbo)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven