Like ons!
Majka maakt het opnieuw niet waar: 'We weten niet of het fysiek of psychisch is'

Tour de France

Majka maakt het opnieuw niet waar: 'We weten niet of het fysiek of psychisch is'

Bij BORA-hansgrohe weet men niet waarom Rafal Majka na een geweldige eerste week in de bergen niet thuis gaf. De Pool ging weliswaar tegen de grond op de kasseien, maar veel hinder ondervond hij daar in eerste instantie niet van.

Majka stond de eerste week lang in de top-5 van het klassement. Hij was scherp in de vlakke ritten, hij reed met BORA een goede ploegentijdrit en hij was bij de les op de Mur de Bretagne. Ondanks een crash verloor hij ook geen tijd op de kasseien. Na drie Alpen-etappes staat Majka, die dolgraag top-5 wilde rijden, op een half uur in het klassement.

'We weten niet precies wat er met Rafal gebeurt', vertelt BORA-coach Patxi Vila aan Marca. 'In de etappe naar Alpe d'Huez was het prima, maar daarvoor had hij twee slechte dagen in de bergen. We denken dat het voor een gedeelte toch komt door zijn val in Roubaix, die hem meer heeft geraakt dan we dachten. Hij is fragiel en als er iets gebeurt, heeft hij een paar dagen nodig om weer zichzelf te zijn.'

Toch leek hij alleen wat schaafwonden over te hebben gehouden aan de crash. 'We weten dan ook niet of het fysiek of psychisch is. De realiteit is dat hij sinds zijn val 60 watt minder trapt. De voorbereiding was heel goed en zijn vorm was perfect richting de Tour.' (foto: BORA-hansgrohe)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven