Like ons!
'Uitgedroogde' Yates wil revanche in tegenvallende Tour: 'Veel last gehad van de hitte'

Tour de France

'Uitgedroogde' Yates wil revanche in tegenvallende Tour: 'Veel last gehad van de hitte'

Adam Yates had zich zoveel voorgesteld van de Tour de France, maar de Brit kwam deze ronde vooral in beeld als hij wederom moest lossen. In de derde week wil hij zich revancheren, vertelt hij aan Cyclingnews.

Yates kwam om de Tour te winnen, maar staat na dertien etappes op een 21e plaats met 36 minuten en 18 seconden achterstand op Geraint Thomas. 'Ik ben teleurgesteld. We kwamen hier voor het klassement, maar ik heb de laatste dagen veel last gehad van de hitte. Ik was uitgedroogd, dat gebeurt in het wielrennen op het allerhoogste niveau.'

En het begon nog zo goed. Yates zat er goed bij in de eerste week en reed met Mitchelton-Scott een puike ploegentijdrit. 'In de eerste bergetappe voelde ik me goed, maar de volgende dag verloor ik vier minuten. Ik hoopte te herstellen voor de Alpe d'Huez, maar dat lukte niet. We moeten onze doelen aanpassen en hopelijk kunnen we nog wat ritten winnen. Ik weet niet wat er fout is gegaan, dit is voor het eerst dat het mij overkomt. Ik heb veel gedronken, zoveel als ik kon.' (foto: Mitchelton-Scott)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven