Like ons!
Ten Dam: 'Tom staat goed ten opzichte van Froome, maar hopen dat Thomas kraakt'

Tour de France

Ten Dam: 'Tom staat goed ten opzichte van Froome, maar hopen dat Thomas kraakt'

Tom Dumoulin is heel erg goed. Tot die conclusie is Laurens ten Dam gekomen na de eerste twee weken van de Tour de France met hem te koersen. De derde plaats is een goede uitgangspositie, meent de klimmer, zeker met het oog op de tijdrit.

‘Tom is supergoed. Het is echt superknap dat je na de Giro, waarin je tweede wordt, weer zo rondrijdt. Robert Gesink zei het ook al: Het is fenomenaal dat je twee rondes op rij die focus kan opbrengen, je dat niveau weer haalt en er vanaf dag één weer staat’, zegt Ten Dam in zijn podcast Live Slow, Ride Fast.

Maar als Dumoulin de Tour wil winnen, moet de Sky-ploeg wel gekraakt worden. ‘Zoals het nu staat, is het prima voor de tijdrit. Ten opzichte van Froome dan, alleen Thomas staat er iets te ver voor. Dus we hopen dat die een keer kraakt, want hij heeft nog nooit top tien in een grote ronde gereden’, vervolgt de Sunweb-renner. ‘Misschien begint dat truitje ook wel aan hem te knagen, als het steeds dichterbij komt en hij gaat denken: Ik kan echt de Tour winnen.’

Dat een leider in de grote ronde gekraakt kan worden in de derde week, bewees de Giro d’Italia. ‘We zagen wat er met Simon Yates gebeurde in de Giro. Maar Sky is natuurlijk een superknappe- en gestructureerde ploeg. Meestal rijden ze daar allemaal goed in de derde week. Dus de kans dat Thomas kraakt is kleiner dan dat Yates kraakt. Maar de kans is er wel.’ (Foto: Team Sunweb)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven