Like ons!
Sunweb: 'Dumoulin heeft geen Spanjaarden of Colombianen nodig voor Tourzege'

Tour de France

Sunweb: 'Dumoulin heeft geen Spanjaarden of Colombianen nodig voor Tourzege'

Topteams als Movistar en Team Sky zoeken nieuwe generaties klimmers vooral in Spanje en Colombia, maar Team Sunweb zoekt elders als het probeert klimknechten voor Tom Dumoulin te vinden. De ploeg is dringend aan versterking toe, maar zal daarvoor niet de meest exotische namen uit de kast trekken.

‘Wij hebben geen Spanjaarden of Colombianen nodig om Tom aan de Tourzege te helpen’, zegt Marc Reef, ploegleider bij Sunweb, tegen de Leeuwarder Courant. ‘Wij hebben renners nodig die passen bij onze cultuur. Door daar aan vast te houden werden we ooit de beste sprintploeg. Daar hoeven we niet van af te wijken om de Tour te kunnen winnen.’

‘We willen vooral een collectief vormen’, vervolgt Reef. Arthur van Dongen zegt dat de resultaten van Dumoulin al duidelijk hebben gemaakt dat er geen grote veranderingen nodig zijn. ‘Als Wilco Kelderman niet kort voor de Tour was weggevallen, had het er dit jaar anders uit gezien’, meent Van Dongen. ‘Vooral in de ploegentijdrit.’ Daarnaast wijst Van Dongen ook op grote talenten als Sam Oomen en Sören Kragh Andersen. (Foto: Team Sunweb)

4 reacties

4 reacties

 1. Ennie Quipere

  Ennie Quipere

  20 Aug 2018 om 19:07

  Quote van vivi
  Maar als je de gele trui in de tour wilt verdedigen heb je een goede klimploeg nodig, dus klimmers halen met ervaring.
  Maar ook een sterke ploeg op het vlakke, die b.v. goed in een waaiers kan rijden. In de Vuelta van 2016 werd Tom er bergop nog regelmatig afgereden, vorig jaar in de Giro was het soms ook op hangen en wurgen, terwijl ze hem er dit jaar niet meer af kregen. Een goede knecht die tot (vlak) in de slotklim mee kan, moet voldoende zijn, maar een garantie op de eindwinst is het allerminst, dat wordt zwaar overschat wat mij betreft. En v.w.b. "klimmers met ervaring"....; Ten Dam barst van de ervaring, Bernal daarentegen nauwelijks...
 2. Ennie Quipere

  Ennie Quipere

  20 Aug 2018 om 18:37

  Quote van Niklas
  Helemaal mee eens. Toch komt het over als indekken.
  Hun voorkeur voor Noord-Europese renners is duidelijk, wat dat betreft hoeven ze zich voor niets en niemand niet in te dekken. Met een Duitse licentie en het schone imago kunnen ze zich niets permitteren, voor je het weet gaat Duitsland weer op slot voor het wielrennen en loopt sponsor "Sunweb" enorme imago schade op in markt die vele malen belangrijker en omvangrijker is dan de Nederlandse.
 3. vivi

  vivi

  20 Aug 2018 om 18:30

  Maar als je de gele trui in de tour wilt verdedigen heb je een goede klimploeg nodig, dus klimmers halen met ervaring.
 4. Niklas

  Niklas

  20 Aug 2018 om 15:09

  Helemaal mee eens. Toch komt het over als indekken.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven