Sunweb: 'Dumoulin heeft geen Spanjaarden of Colombianen nodig voor Tourzege'

20 August 2018

Topteams als Movistar en Team Sky zoeken nieuwe generaties klimmers vooral in Spanje en Colombia, maar Team Sunweb zoekt elders als het probeert klimknechten voor Tom Dumoulin te vinden. De ploeg is dringend aan versterking toe, maar zal daarvoor niet de meest exotische namen uit de kast trekken.

‘Wij hebben geen Spanjaarden of Colombianen nodig om Tom aan de Tourzege te helpen’, zegt Marc Reef, ploegleider bij Sunweb, tegen de Leeuwarder Courant. ‘Wij hebben renners nodig die passen bij onze cultuur. Door daar aan vast te houden werden we ooit de beste sprintploeg. Daar hoeven we niet van af te wijken om de Tour te kunnen winnen.’

‘We willen vooral een collectief vormen’, vervolgt Reef. Arthur van Dongen zegt dat de resultaten van Dumoulin al duidelijk hebben gemaakt dat er geen grote veranderingen nodig zijn. ‘Als Wilco Kelderman niet kort voor de Tour was weggevallen, had het er dit jaar anders uit gezien’, meent Van Dongen. ‘Vooral in de ploegentijdrit.’ Daarnaast wijst Van Dongen ook op grote talenten als Sam Oomen en Sören Kragh Andersen. (Foto: Team Sunweb)

In de leiderstrui maakt gebruikt van cookies. Accepteer