Like ons!
[Update] Tour-start in Denemarken definitief bevestigd door Tour-organisatie

Tour de France

[Update] Tour-start in Denemarken definitief bevestigd door Tour-organisatie

Denemarken zal op korte termijn een Tourstart krijgen. Dat heeft de Franse president Emmanuel Macron gezegd. Aangezien het Grand Départ van 2020 al vergeven is aan Nice, zal een Deense Tourstart in 2021 zijn.

‘In één van de aankomende jaren zal Denemarken een Tourstart mogen organiseren’, zei Macron, die momenteel op staatsbezoek is in Denemarken. Met deze woorden bevestigt Macron eerdere geruchten van een Tourstart in Denemarken.

Tourbaas Christian Prudhomme is overigens ook met Macron en zijn delegatie afgereisd naar Denemarken. Waarschijnlijk om de laatste overeenkomsten te tekenen. Hoofdstad Kopenhagen zal in dat geval het Grand Départ organiseren. In 2012 organiseerde Denemarken al eens de start van de Giro.

Update - 13.55 uur (20 februari 2019): Tour-start inderdaad naar Denemarken

Emmanuel Macron heeft woord gehouden; de start van de Tour de France zal in 2021 plaatsvinden in Denemarken. Dat meldt het Deense Sport TV woensdagmiddag. Bron voor het nieuws is Kristian Jensen, minister van Financiën in Denemarken. 

In totaal worden er drie etappes verreden in Denemarken, als we de berichtgeving mogen geloven. We starten met een tijdrit van 13 kilometer in Kopenhagen en een dag later gaat het peloton in 180 kilometer van Roskilde naar Nyborg. De derde dag wacht een trip van Veile naar Sonderborg. Door middel van een extra rustdag na drie etappes krijgt het peloton de tijd om terug te keren naar Frankrijk.

Update II - 11.25 uur (21 februari 2019): Tour-organisatie bevestigt Tour-start in Kopenhagen

De Tour de France heeft een dag nadat het nieuws over de Tour-start van 2021 lekte, bevestigt dat het Grand Départ in Kopenhagen zal plaatsvinden. Ook de hierboven geschetste etappes blijken te kloppen.

(Foto: Tour de France)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven