Like ons!
Veel vertrouwen in 'nieuw' Sunweb: 'Dumoulin heeft benen om Tour te winnen'

Tour de France

Veel vertrouwen in 'nieuw' Sunweb: 'Dumoulin heeft benen om Tour te winnen'

Nicolas Roche is volgend jaar één van de belangrijkste mannen in de Sunweb-formatie die Tom Dumoulin moet helpen de Tour de France te winnen. De Ier, momenteel nog uitkomend voor BMC, zal vooral op het vlakke zijn rol moeten vervullen.

‘Ik hoop het team zoveel mogelijk te helpen in de Tour. Ik ben blij dat ik een renner als Tom kan helpen’, zegt Roche tegen de NOS. ‘De afgelopen jaren hebben we hem zien uitgroeien tot één van de beste renners van zijn generatie. Of hij de Tour kan winnen? Ik denk het wel. Tom heeft de benen om het te doen.’

Een ongeluk zit echter in een klein hoekje en dan moet Roche er staan. ‘Om de Tour te winnen gaat het erom dat hij geen tijd verliest als bijvoorbeeld het peloton breekt. Hij is de beste tijdrijder ter wereld en is één van de beste klimmers, dus ik denk dat het zeker mogelijk is’, aldus Roche.

‘Hopelijk kan ik wat ervaring brengen. Het team heeft heel veel getalenteerde klimmers, dus ben ik de schakel die ervoor moet zorgen dat die klimmers geen onnodige energie verspillen. Dan kunnen zij op hun beurt Tom weer helpen’, legt Roche zijn rol uit. (Foto: Team Sunweb)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven