Like ons!
Tourklassement verleden tijd voor Mollema: 'Klassement Giro of Touretappes'

Tour de France

Tourklassement verleden tijd voor Mollema: 'Klassement Giro of Touretappes'

Met de komst van Richie Porte lijkt er veel te gaan veranderen in de ploeg van Trek-Segafredo. Dat betekent waarschijnlijk ook een andere rol voor Bauke Mollema. Porte is namelijk gebrand op de Tour de France en Trek lijkt niet van plan om twee kopmannen in te zetten op de Ronde van Frankrijk.

‘Richie en Bauke in de ploeg hebben is goed voor ons. Een jongen als Richie gaat ons erg helpen, omdat hij duidelijke doelen heeft en Bauke is nog steeds competitief’, zegt Trek-baas Luca Guercilena tegen Velonews. Alles lijkt te wijzen op een nieuwe rol voor Mollema, die dit jaar op een Tour-klassement mikte, maar door een val al snel moest overschakelen op strijden voor etappezeges.

Strijden voor de ritten doet de Groninger ook in de Vuelta en het lijkt erop dat de toekomst ook daar op gericht is. ‘Richie is sterk in koersen van een week en de Tour. We zullen met Bauke bespreken of hij voor het klassement wil gaan in de Giro of voor etappes in de Tour. Je moet je beste renners in de Tour hebben, zeker renners die klassementscapaciteiten hebben’, aldus Guercilena. (Foto: BORA-hansgrohe / Bettini Photo)

Cycology cycling design T-shirts voor wielerfans en fietsfanaten!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven