Like ons!
Gilbert keert eind september terug in koers na horrorval in Tour de France

Tour de France

Gilbert keert eind september terug in koers na horrorval in Tour de France

Philippe Gilbert komt eind september weer in actie. Dat heeft Quick-Step Floors bekendgemaakt. De Belg brak zijn knieschijf toen hij een afgrond in viel in de Tour de France. De Belg herstelde echter snel en pakt nog wat koersen mee.

Gilbert had het niet makkelijk, geeft hij toe. ‘Experts zeiden dat het er slecht uit zag en dat het lang ging duren voor ik zou herstellen. Ik wilde dat niet horen en wilde vooral hun ongelijk bewijzen, dus werkte ik dag en nacht om terug te komen. Letterlijk. Ik heb ook ’s nachts oefeningen gedaan.’ Zo snel mogelijk ging de Belg terug naar huis om daar te rehabiliteren. ‘Ik had nog veel pijn, maar op het gemak werd ik steeds beter. Na een week kon ik tweeënhalf uur fietsen en vorige week kon ik zonder pijn eindelijk vol doortrappen.’

Gilbert zal ook komende week nog hard trainen, om vervolgens terug te keren in de Grand Prix d’Isbergues, waar hij vijftien jaar geleden zijn profdebuut maakte. ‘In de komende weken hoop ik mijn conditie verder op te krikken en weer koerssnelheid terug in mijn benen te krijgen. Ik ben ontzettend blij dat ik dit jaar nog kan koersen. Er komen nog wat leuke Aziatische koersen aan. Ik ben erg ambitieus en wil graag weer winnen. Misschien lukt dat dit jaar niet meer, maar die mentaliteit heeft me wel zo snel teruggebracht.’ (Foto: Quick-Step Floors / Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven