Like ons!
Bardet verklaart keuze voor Tour: 'Geen tijdrijders op de eerste vier plaatsen'

Tour de France

Bardet verklaart keuze voor Tour: 'Geen tijdrijders op de eerste vier plaatsen'

Een week geleden liet Romain Bardet nog doorschemeren dat hij rijden van de Giro tot de mogelijkheden behoort voor volgend seizoen. Daar kwam hij dinsdag op terug, toen definitief werd besloten om de Giro over te slaan en de volle focus op de Tour te leggen. De aankomende Ronde van Frankrijk past volgens Bardet namelijk beter bij de klimmers en minder bij mannen als Tom Dumoulin.

‘Ik denk dat het te moeilijk is om in één seizoen mee te doen voor het podium in de Giro en de Tour’, zegt Bardet tegen Het Nieuwsblad. ‘Ik weet hoeveel het van me vergt om me mentaal klaar te stomen voor één grote ronde. Als ik naar de Tour ga met ambities voor de eindzege, wil ik dat doen op 110 procent. Als ik eerst naar de Giro ga en maar op negentig procent aan de Tour begin, kom ik er niet aan te pas’, aldus de AG2R-renner.

En daarmee is de ambitie, die al vrij duidelijk was, meteen opgehelderd. ‘Ik wil niet naar de Tour op halve kracht en een paar etappes uitkiezen. Nooit was het parcours van de Tour zó ideaal voor mij en onze ploeg. De bergen komen heel snel en het eindigt met een duivelse triple in de Alpen. De Giro telt drie tijdritten. Dat is te veel. Mochten er drie tijdritten in de Tour hebben gezeten, had ik wellicht voor de Giro gekozen’, vervolgt Bardet.

Lastige Tour voor Dumoulin

De Fransman verwacht dat er dit jaar een rasklimmer de Tour gaat winnen en dat mannen als Geraint Thomas, Dumoulin en Primoz Roglic het lastiger krijgen. ‘Dit jaar werden de eerste vier plaatsen in het eindklassement ingenomen door tijdrijders. Dat zal dit keer niet gebeuren. Dankzij het slot in de Alpen zijn de klimmers in het voordeel.’ (Foto: Instagram Romain Bardet)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven