Like ons!
Dumoulin: 'Mijn wielercarrière is niet minder succesvol als ik de Tour niet win'

Tour de France

Dumoulin: 'Mijn wielercarrière is niet minder succesvol als ik de Tour niet win'

Tom Dumoulin heeft al een prachtige carrière bij elkaar gefietst, maar waar de Nederlandse fan vurig op hoopt is natuurlijk de eindzege in de Tour de France. Ook Dumoulin zelf hoopt dat ooit te halen, maar ziet het niet als falen wanneer hij niet zijn doel bereikt.

Dit jaar werd Dumoulin tweede in de Tour de France, achter Geraint Thomas. ‘Thomas is een goeie kerel. Als er iemand anders dan ik de Tour moet winnen, laat hem het dan maar zijn. Ik was extreem blij met mijn tweede plek’, zegt de Sunweb-renner tegen de buitenlandse Procycling.

Dumoulin werkt er hard voor om ook eens op dat hoogste treetje te staan in Parijs. ‘Thomas is vijf jaar ouder dan ik. Ik hoop dat ik ook de kans krijg om de Tour te winnen. Als dat niet lukt, is dat maar zo. Ik denk niet dat mijn wielercarrière minder succesvol is als ik de Tour de France niet win.’

Dumoulin verwacht veel van Yates in 2019

Ondanks zijn Tour-zege is Thomas volgens Dumoulin niet de absolute favoriet voor volgend jaar. ‘Ik denk dat Simon Yates het ons moeilijk gaat maken. Ik weet niet wat ik moet verwachten van Thomas. Misschien zegt hij wel net als Wiggins: ‘Ik heb de Tour gewonnen, ik ben klaar.’ Ik heb zulke gedachten ook wel eens gehad, maar tegenwoordig vind ik het leuk om naar nieuwe doelen toe te werken’, besluit Dumoulin. (Foto: Team Sunweb / Cor Vos)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven