Like ons!
Teuns hoopt na klap 2018 op Tour 2019: 'Kan zeer goede hulp zijn voor Vincenzo'

Tour de France

Teuns hoopt na klap 2018 op Tour 2019: 'Kan zeer goede hulp zijn voor Vincenzo'

Na een grote desillusie in 2018 hoopt Dylan Teuns in 2019 dan eindelijk zijn debuut te maken in de Tour de France. De jonge renner denkt dat hij een belangrijke steun kan zijn voor kopman Vincenzo Nibali.

Teuns focuste zich vorig seizoen na de Waalse klassiekers volledig op de Tour, maar kreeg te horen dat hij uiteindelijk niet in de definitieve selectie zat. Dat was een dreun, maar niet de reden om te vertrekken naar Bahrain-Merida. In gesprek met Sporza looft hij onder meer de internationalisering van de ploeg.

Maar natuurlijk krijgt hij bij Bahrain-Merida ook zijn eigen kansen. Hij hoopt op Luik-Bastenaken-Luik en wil ook eens 'proeven' aan de Ronde van Vlaanderen. Hij rijdt geen Giro, wat volgens hem een voordeel is richting de Tour. 'Nibali focust op de Giro en de Tour, dus die krijgt een volledige ploeg mee naar de Giro. Die gasten gaan misschien iets minder fris zijn voor de Tour, dus misschien kan ik een zeer goede hulp zijn in de Tour. Ik rij dan volledig in dienst van Vincenzo. Als je in een winnende Tour-ploeg kan zitten, dan is dat één van de mooiste dingen die er is.' (foto: BORA-hansgrohe)

Wist je al dat In de Leiderstrui een speciale pagina heeft over de Tour de France? Check 'm hier!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven