Like ons!
Dennis vergezelt Nibali in de Tour: 'Die stap maken voor ik klassement ga rijden'

Tour de France

Dennis vergezelt Nibali in de Tour: 'Die stap maken voor ik klassement ga rijden'

Rohan Dennis zal Vincenzo Nibali volgend jaar vergezellen in de Tour de France. Dat heeft de tijdritspecialist laten weten in gesprek met Cyclingnews. Bij zijn nieuwe ploeg Bahrain-Merida hoopt de Australiër de komende jaren zijn klassementsambities waar te kunnen maken.

‘Nibali is de grote meneer en ik zal waarschijnlijk meer een rol op de achtergrond hebben, maar ik ben het rijden van een klassement nog niet vergeten’, zegt Dennis, die nog wel denkt aan een tussenstap. ‘Ik kijk naar mannen als Geraint Thomas en Richie Porte die werkten voor Bradley Wiggins en Chris Froome. Zij waren altijd de laatste in de bergen voor hun kopman, dus misschien moet ik die stap eerst maken voor ik voor het klassement ga.’

Ondanks drie tijdritten besluit Dennis de Giro over te slaan. ‘Alles kan gebeuren in de Tour. We moeten er voor zorgen dat Nibali geen tijd verliest in de ploegentijdrit, maar ik ga ook mijn best doen om er zo lang mogelijk bij te blijven in de bergetappes.’ Dennis begint zijn seizoen Down Under, waarna hij naar de UAE Tour gaat en de TIrreno-Adriatico. Ook de Tour of California is een zekerheidje. (Foto: Social media Dennis)

Wist je al dat In de Leiderstrui een speciale pagina heeft over de Tour de France? Check 'm hier!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven