Like ons!
Jumbo-Visma bevestigt: Kruijswijk in 2019 als kopman naar Tour de France

Tour de France

Jumbo-Visma bevestigt: Kruijswijk in 2019 als kopman naar Tour de France

Steven Kruijswijk gaat deze zomer de Tour de France rijden. Dat heeft Jumbo-Visma bekendgemaakt via de officiële kanalen. Vorig jaar werd de Nederlander vijfde in de Ronde van Frankrijk. Ook Dylan Groenewegen is van de partij als sprintbom.

‘Voor mij wordt de Tour het hoofddoel en daarna de Vuelta’, zegt Kruijswijk. ‘Ik vind de Giro ook een hele mooie wedstrijd en die ga ik zeker ook een keer rijden, maar dit jaar wil ik echt top zijn in de Tour. Daarvoor moet ik de Giro laten schieten.’ Een dubbel behoorde tussen die twee wedstrijden niet tot de mogelijkheden en dus kiest Kruijswijk opnieuw voor Tour-Vuelta. Dit jaar werd de Brabander respectievelijk vijfde en vierde in die rondes.

‘Het parcours van de Tour past goed bij mij, daarom is deze keuze gemaakt’, vervolgt de klimmer, die onder meer George Bennett, Robert Gesink en Tony Martin meekrijgt. ‘Ik ben op zoek naar het laatste stapje naar het podium. Daar wil ik volgend jaar voor gaan. Dat podium is het ultieme doel.’

Ploegleider Merijn Zeeman spreekt het vertrouwen in Kruijswijk uit: ‘Hij heeft een constant seizoen gereden op een heel hoog niveau. Zijn beste seizoen ooit. En wij geloven heel erg in zijn kwaliteiten en de manier waarop hij een ploeg kan leiden. We gaan het maximale doen om hem zo goed mogelijk in de Tour te hebben en daar een zo goed mogelijk resultaat te halen.’ (Foto: screenshot)

Wist je al dat In de Leiderstrui een speciale pagina heeft over de Tour de France? Check 'm hier!

Cadeautip voor wielerliefhebbers: Cycology T-shirts

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven