Like ons!
Eerste twee wilcards voor Tour 2019 vergeven: Cofidis en Wanty-Groupe Gobert

Tour de France

Eerste twee wilcards voor Tour 2019 vergeven: Cofidis en Wanty-Groupe Gobert

Cofidis en Wanty-Groupe Gobert mogen ook in 2019 hun koffers pakken voor de zomer. De twee ploegen kregen donderdag goed nieuws vanuit de organisatie van de Tour de France; ze zijn de eerste twee die een wilcard krijgen.

Via de officiële kanalen reageert men vanuit Cofidis uiteraard opgetogen. De ploeg is een bekende naam in het Tour-peloton, maar bevestiging is altijd fijn. Cofidis laat weten dat het de 23e deelname wordt aan de Tour. 'We zijn trots en blij met deze uitnodiging. De hele ploeg zal het vertrouwen van de ASO niet beschamen in de Tour de France.'

Wanty-Groupe Gobert houdt het vooralsnog bij een bedankje via social media. Ook de Belgische formatie is een vast terugkerend 'gezicht' in de Tour. De afgelopen twee jaar was het met veel vluchtpogingen een frisse wind.

Hilaire Van der Schueren is blij met de uitnodiging. ‘Ik kijk nu al uit naar de geweldige momenten die we gaan beleven.’ Daarmee doelt hij onder meer de eerste etappes in België. ‘Nu moeten we vanaf het begin van het seizoen aantonen dat de ASO zich niet heeft vergist door ons uit te nodigen.’ Guillaume Martin, nummer 21 van de vorige Tour, is ambitieus. ‘Ik heb nog niet honderd procent mijn stempel op de Tour kunnen drukken. Ik dank de ASO voor het vertrouwen in ons.’ (foto: printscreen Eurosport)

Check nu onze Tour de France-pagina en mis niets over deze grote ronde!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven