Like ons!
'Voor Groenewegen is het mentaal lastig dat Jumbo in Tour voor klassement gaat'

Tour de France

'Voor Groenewegen is het mentaal lastig dat Jumbo in Tour voor klassement gaat'

Oud-topsprinter Frank Hoste verwacht veel van Dylan Groenewegen in de Tour de France. Dat zegt hij tegen Sporza. Ook de algemene ontwikkeling van Groenewegen doet hoop gloren. Echter vraagt Hoste zich ook af hoe de ambities van Jumbo-Visma zich gaan projecteren op de sprinter.

‘Van Groenewegen hebben we het laatste zeker nog niet gezien’, weet Hoste. ‘Die is echt top. Ik vergelijk hem graag met Jean-Paul van Poppel. Als hij goed gebracht wordt, kan hij overal massasprints winnen.’ Daar wringt echter ook wel een beetje de schoen. ‘De vraag is of zijn ploeg in de Tour niet alles op het klassement zal zetten. Voor een sprinter is dat mentaal heel lastig. Je ziet dat Viviani door vier ploegmaats wordt gebracht en jij moet het alleen zien te rooien...’, aldus Hoste. Jumbo-Visma gaat met klassementsmannen Steven Kruijswijk en Primoz Roglic naar de Tour.

'Jakobsen zal doorgroeien, maar zit nog wat in de wachtkamer'

Maar aan Nederlands sprinttalent is er sowieso geen gebrek. Zo voorziet Hoste ook een grote toekomst voor Fabio Jakobsen. ‘Op basis van zijn kwaliteiten twijfelde ik er niet aan dat Jakobsen snel zou winnen. Hij zal nog doorgroeien, maar zit toch ook nog wat in de wachtkamer.’ Een wachtkamer met Elia Viviani die de deur dichthoudt. ‘Je mag niet verwachten dat hij zich op het terrein van Viviani gaat wagen. Maar hij kan zich in andere rittenkoersen ook bewijzen.’ (Foto: Joris Verwijst / In de Leiderstrui)

Altijd als eerste op de hoogte van het belangrijkste en leukste wielernieuws? Meld je aan en ontvang jouw wielernieuws via Whatsapp!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven