Like ons!
Woods droomt van Tour de France-debuut: 'Desnoods als waterdrager'

Tour de France

Woods droomt van Tour de France-debuut: 'Desnoods als waterdrager'

Michael Woods hoopt dat hij dit jaar zijn debuut kan maken in de Tour de France. De Canadees is al 32, maar is ook pas vijf jaar profrenner. In de Ronde van Spanje liet hij met een zevende plaats in het klassement van 2017 en een schitterende etappezege in 2018 zien klaar te zijn voor het allerhoogste niveau.

Woods reed tweemaal de Giro-Vuelta-dubbel, maar de Champs-Elysées zag hij nog nooit in een peloton. ‘Ik heb het team laten weten dat ik heel graag naar de Tour ga dit jaar’, zegt Woods tegen VeloNews. ‘Dat is iets wat ik nog nooit gedaan heb.’ Woods zegevierde eind 2018 in de Vuelta in de loodzware rit naar Balcon de Bizkaia, waar hij Dylan Teuns en David de la Cruz te snel af was.

Woods verwacht niet meteen als één van de leiders naar Frankrijk te gaan, mocht hij meemogen. Met onder meer Rigoberto Uran en Tejay van Garderen heeft de ploeg haar speerpunten. ‘Dat begrijp ik. Ik ben de waterdrager als het moet, maar ik hoop dat jullie me in de Tour zien dit jaar.’ Verder mikt Woods vooral op de Ardennenklassiekers en slaat hij de Giro over vanwege seizoensallergieën in de Italiaanse natuur. (Foto: Jojo Harper / EF Education First Pro Cycling Team)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven