Like ons!
Porte kent nieuwe opbouw richting Tour de France: minder racen, meer trainen

Tour de France

Porte kent nieuwe opbouw richting Tour de France: minder racen, meer trainen

De aanloop van Richie Porte richting de Tour de France gaat anders verlopen dan de afgelopen jaren. Minder racen en meer trainen is het devies. ‘Het blijkt te werken voor andere jongens. Hopelijk werkt het voor mij ook’, vertelt de Australiër in het magazine Cycling Weekly.

Porte focust zich de komende weken vol op Parijs- Nice, waarna de Australiër het een tijdje wat rustiger aan wil doen. Hij zal meer in zijn thuisland gaan trainen om vervolgens in goede vorm naar de Dauphiné Libéré en de Tour de France af te reizen. ‘Het is fijn om even niet die racedruk te voelen en een paar goede trainingsblokken te kunnen afwerken. Voor andere jongens pakte het al goed uit, hopelijk geldt dit ook voor mij’, vertelt Porte.    

Afgelopen najaar verliet Porte BMC voor een avontuur bij Trek-Segafredo. Bij zijn nieuwe ploeg staat zijn seizoen wederom voor een groot deel in het teken van de Tour de France. De voorgaande edities verliepen niet bepaald vlekkeloos voor de Australiër. Zowel in 2017 als 2018 zag Porte zich genoodzaakt zijn strijd vroegtijdig te staken door een valpartij. (foto: printscreen Tour Down Under)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven