Like ons!
Kruijswijk smeedt Tour-plannen met Dumoulin: 'Tom wordt tweede, ik ga winnen'

Tour de France

Kruijswijk smeedt Tour-plannen met Dumoulin: 'Tom wordt tweede, ik ga winnen'

Steven Kruijswijk is volop in voorbereiding op de grote rondes en ging dus afgelopen week op hoogtestage. De renner van Jumbo-Visma trok erop uit richting Tenerife, waar het op de vulkaan de Teide prima vertoeven is, maar ook wel druk met wielervolk.

Niet alleen de Jumbo-Visma-ploeg zit er, maar ook ronderenners als Vincenzo Nibali, Geraint Thomas, Wilco Kelderman en Tom Dumoulin zijn er met hun entourage neergestreken. ‘In deze periode van het jaar is het lastig een geschikte plek in Europa te vinden op hoogte’, verklaart Kruijswijk in de podcast van zijn ploeg.

‘In februari is het volop skiseizoen en hier is één van de weinige plekken met goed weer en dat weten alle ploegen’, aldus Kruijswijk. Hij komt dan ook veel renners tegen die hem in de Tour de France gaan proberen het licht uit de ogen te rijden.

Op de Teide is het echter allemaal nog peis en vree. ‘Je maakt wel eens een praatje, zeker met Tom of Wilco, die ken je goed. Of er al afspraken zijn gemaakt voor de Tour? Ja, we hebben echt al heel het plan uitgerold van A tot Z. Tom wordt tweede, ik ga winnen. Duidelijk’, aldus Kruijswijk grappend. Of bloedserieus. Dat weten we pas in juli. (Foto: Joris Verwijst / In de Leiderstrui)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven