Like ons!
Kruijswijk: 'Moeten ons niet blindstaren op die tijdrit vanwege Dumoulin'

Tour de France

Kruijswijk: 'Moeten ons niet blindstaren op die tijdrit vanwege Dumoulin'

Steven Kruijswijk vindt niet dat er te weinig tijdritkilometers in de Tour de France zitten. Dat zegt de renner van Jumbo-Visma tegen Wielerrevue. De Brabander gaat dit jaar voor het klassement in de Ronde van Frankrijk, terwijl Tom Dumoulin zich eerst op de Giro richt omdat hij vindt dat er te weinig tijdritkilometers in de Tour zitten.

‘Onzin’, zegt Kruijswijk op die stelling. ‘Er zijn nog altijd twee tijdritdagen in de Tour de France. Het ene jaar is het andere niet en we moeten ons in Nederland ook niet helemaal blindstaren op die tijdrit vanwege Dumoulin. Het hoeft echt niet elk jaar zo weinig te zijn, maar voor een keertje vind ik het niet zo erg’, aldus de nummer 5 van vorig jaar.

Kruijswijk: 'Tour de France ligt mij best goed dit jaar'

‘Voor een grote ronde moet je gewoon allround zijn’, meent Kruijswijk. ‘Ik vind het Tour-parcours juist wel een uitdaging, omdat de tijdrijders de pure klimmers nu moeten kloppen in plaats van andersom.’ Toch kan Kruijswijk zich ook vinden in de keuze van Dumoulin. ‘Ik snap hem wel als hij zegt dat hij graag meer tijdritkilometers had gezien. Dat de meeste mensen daarin meegaan is logisch. De Tour ligt mij in elk geval best goed dit jaar.’ (Foto: Joris Verwijst / In de Leiderstrui)

Meer interviews lezen? Abonneer je op Wielerrevue!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven