Like ons!
Roglic: 'Eindzege Tour de France is mijn grote doel voor komende jaren'

Tour de France

Roglic: 'Eindzege Tour de France is mijn grote doel voor komende jaren'

Primoz Roglic gaat zich de komende jaren toeleggen op de eindzege in de Tour de France. Dat zegt de Sloveen van Jumbo-Visma tegen De Telegraaf. Roglic mikt dit jaar op de eindzege in de Giro d’Italia, nadat hij vorig jaar verrassend vierde werd.

‘In 2018 heb ik bevestigd dat ik geregeld de beste kan zijn in rittenkoersen van een week. De Tour de France was een nieuwe stap’, zegt Roglic. ‘In Parijs had ik niet de teleurstelling van het missen van het podium, maar ik sta vooral stil bij de mogelijkheden die die vierde plaats mij voor de toekomst biedt. Het was pas mijn derde grote ronde en de eerste waarin ik me op het klassement richtte. Daarom wil ik ook dit jaar voor de zege in de Giro gaan.’

En na de Giro volgt logischerwijs de Tour de France, het allerhoogste voor een ronderenner. ‘Ik streef naar het allerhoogste, dus dat betekent dat de eindzege in de Tour de komende jaren mijn grote doel wordt. Dat is de droom en momenteel is het realistisch om ervoor te gaan. Al begrijp ik ook dat ik nog de nodige stappen moet zetten. Daarom is het beter dat we het dit jaar in de Giro proberen', besluit Roglic. (Foto: Joris Verwijst / In de Leiderstrui)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven