Like ons!
[Update] Teunissen blij dat hij Groenewegen mag bijstaan in Tour de France

Tour de France

[Update] Teunissen blij dat hij Groenewegen mag bijstaan in Tour de France

Mike Teunissen wordt in juli de laatste man in de sprinttrein van Dylan Groenewegen in de Tour de France. Dat vertelt ploegleider Nico Verhoeven van Team Jumbo-Visma aan Wielerflits. Timo Roosen zal in tegenstelling tot vorig jaar niet meegaan.

Het was de afgelopen maanden een strijd tussen Teunissen en Roosen, die allebei het laatste plekje in de sprinttrein van Groenewegen wilden innemen. Dat Tony Martin en Amund Grøndahl Jansen meegaan, stond al langer vast. Waar Teunissen in onder meer Parijs-Nice indruk maakte als lead-out, daar lag Roosen meermaals op de grond. In de vierde etappe van de Tour of California brak hij woensdag nog zijn sleutelbeen. 

Volgens Verhoeven was de keuze intern al een tijdje bekend. Volgens hem heeft Roosen pech gehad met blessureleed en had hij ook privé een lastige periode. 'Mike heeft dit in het verleden al gedaan. Eerst bij ons, daarna bij Team Sunweb met Matthews, Walscheid en Bauhaus. Nu is het met Dylan, maar het spelletje blijft hetzelfde. En Mike doet dat goed. Timo krijg zeker nog kansen. Het is niet dat we van hem niet tevreden zijn. Eigenlijk was dit een luxeprobleem', aldus Verhoeven.

Update - 17 mei 2019 (09.48 uur): Teunissen blij met Tour-selectie

Mike Teunissen is blij dat hij in juli aan de start staat van de Tour de France. De snelle man had de Tour met rood omcirkeld in zijn agenda en kreeg deze week de bevestiging dat hij boven Timo Roosen wordt verkozen. 'Het gaat goed in de sprinttrein. Hopelijk kunnen we het ook in de Tour laten zien in juli', zo vertelt hij op zijn officiële website.

Teunissen heeft er alvast heel veel vertrouwen in. 'We hebben de beste sprinter in huis. De drie weken staan in het teken van het bijstaan van Dylan. Dat zijn de sprints en voor mij dus de lead-outs. Verder ook Dylan uit de wind houden en zorgen dat hij over de bergen komt.' (foto: Team Jumbo-Visma)

LEES OOK: Fanclub Friday | 'Als ik koers op tv kijk, ben ik alleen maar op zoek naar Mike'

Meer info over Tour de France 2019:
- Tour nieuws
- Tour achtergrond

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven