Like ons!
Van der Poel heeft record Nys beet na nieuwe, overtuigende en dertigste veldritzege

Veldrijden

Van der Poel heeft record Nys beet na nieuwe, overtuigende en dertigste veldritzege

Mathieu van der Poel heeft de veldrit van Hulst gewonnen. De Nederlander was net als zo vaak oppermachtig. Het betekent de dertigste seizoenszege voor Van der Poel, die daarmee het record van Sven Nys evenaart.

Al vanaf de start was de boodschap van VDP duidelijk. Hij nam meteen de leiding en zette onder meer Tim Merlier op achterstand. Hij kreeg zijn broer David van der Poel met zich mee. De twee bleven lang bij elkaar, met daarachter Michael Vanthourenhout, maar toen de oudste Van der Poel onderuit ging, ging zijn broertje Mathieu alleen verder.

Vanthourenhout slaagde erin om aansluiting te vinden met Van der Poel en Van der Poel en nam zelfs even afstand. Dat hield hij echter niet lang vol. Mathieu van der Poel nam over en de voorsprong op Vanthourenhout groeide weer gestaag. Het gevecht voor de andere podiumplekken daarachter was veel interessanter. Vanthourenhout kreeg na verval te maken met Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Tom Meeusen, die David van der Poel voorbij hadden gereden. Sweeck won die battle, voor Meeusen.

Uitslag mannen:
1. Mathieu van der Poel
2. Laurens Sweeck
3. Tom Meeusen
4. Eli Iserbyt
5. Michael Vanthourenhout
6. David van der Poel
7. Toon Aerts
8. Kevin Pauwels
9. Tim Merlier
10. Lars van der Haar

Bij de vrouwen was de zege in Hulst voor Laura Verdonschot, die wist af te rekenen met Ellen Van Loy. De Nederlandse Ceylin del Carmen Alvarado werd knap derde. Sanne Cant, die zaterdag nog de Superprestige op haar naam bracht, kwam niet verder dan de negende plaats.

Uitslag vrouwen:

1.   Laura Verdonschot 
2.   Ellen Van Loy
3.   Ceylin del Carmen Alvarado 
4.   Maud Kaptheijns 
5.   Loes Sels 
6.   Elle Anderson 
7.   Manon Bakker
8.   Inge van der Heijden
9.   Sanne Cant
10.   Alicia Franck

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven