Like ons!
Sporza-foto's tonen 30 indrukwekkende zeges Van der Poel; zelden iemand op de finishfoto

Veldrijden

Sporza-foto's tonen 30 indrukwekkende zeges Van der Poel; zelden iemand op de finishfoto

Een leuk idee van Sporza, dat na het record van dertig zeges in één seizoen van Mathieu van der Poel besloot om deze dertig overwinningen onder elkaar te zetten, op beeld. Wat volgt is een rits aan zegegebaren van de Nederlander.

Van der Poel, die zijn zegetocht op 10 september begon met een overwinning in Eeklo, schreef afgelopen zondag nummer dertig bij in Hulst. Veel van die zeges kwamen ogenschijnlijk met veel gemak tot stand, maar we denken ook terug aan bijvoorbeeld de overwinning in Oudenaarde. Van der Poel kwam daar in misschien wel de mooiste cross van het seizoen helemaal uitgeteld over de finish.

Wat verder opvalt is dat de Nederlander eigenlijk zelden moest sprinten voor de zege. Hoewel hij dat prima kan, lag de wedstrijd vaak al eerder in de plooi. Het heeft een hele partij een foto's met een rustig lachende Van der Poel met één of twee armen in de lucht tot gevolg. Het mooiste zegegebaar volgde zondag in Hulst, toen hij na weer een machtsvertoning met een bordje met "30" over de streep kwam.

Check hier het hele overzicht van Sporza.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven