Like ons!
Video | Ludieke spelletjes rondom 31e zege; Van der Poel het beste in 'Hold your Horses'

Veldrijden

Video | Ludieke spelletjes rondom 31e zege; Van der Poel het beste in 'Hold your Horses'

Mathieu van der Poel won woensdagavond in Waregem zijn 31e cross van het jaar, maar dat was niet het enige. De Nederlander werd samen met al zijn concurrenten ook getest ook getest op andere onderdelen, zoals het hoogspringen met de fiets of het 'Hold your Horses'.

Bij die laatste oefening moet je als renner zo lang mogelijk stil blijven staan in je pedalen voor de startstreep. Van der Poel bleek er het best in en schoot bij het volgende startschot weg. Het hoogspringen ging de veelwinnaar minder af. Tom Meeusen sprong uiteindelijk het hoogst.

Hoewel er rondom de oefeningen ook gewoon een wedstrijd werd verreden met serieuze hindernissen, genoot Van der Poel van de avond. 'Een echte speeltuin en een mooie bekroning van een leuke avond', kijkt hij in gesprek met Sport terug op zijn zege. 'De sfeer was fantastisch en we kregen een mooi parcours voor de wielen geschoven. Het portret dat ik als Koning Winter heb gekregen zal thuis zeker een mooi plaatsje krijgen. Het is dit seizoen slechts in één wedstrijd misgelopen, maar over de rest kan ik alleen maar tevreden zijn. Hopelijk kan ik het zondag in Oostmalle afsluiten met een laatste overwinning.'

Bekijk hier enkele beelden van de Soudal Cyclocross Masters:

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven