Like ons!
Van der Poel wint eenvoudig 32e cross van het seizoen in Oostmalle en achterhaalt Liboton

Veldrijden

Van der Poel wint eenvoudig 32e cross van het seizoen in Oostmalle en achterhaalt Liboton

Mathieu van der Poel heeft zijn seizoen glansrijk afgesloten. In Oostmalle was de Nederlander opnieuw de beste. Laurens Sweeck werd tweede, David van der Poel derde. 

De start was duidelijk voor de Nederlanders. Mathieu van der Poel dook als eerst het veld in, gevolgd door zijn broer David, Lars van der Haar en Corné van Kessel. Na de eerste ronde moest Van Kessel afhaken maar kon later toch weer aansluiten met Toon Aerts, Laurens Sweeck, Tim Merlier en Jens Adams in zijn wiel. Aerts kon opschuiven naar de tweede plek, gevolgd door David van der Poel.

Vervolgens wisselden de mannen elkaar af en keek Mathieu van der Poel de kat uit de boom. Met nog drie rondes te gaan reed Sweeck alleen op kop met de Europees kampioen in de achtervolging. Twee rondes voor het eind was VDP het beu. Hij ging er in zijn eentje vandoor en kreeg al gauw 25 seconden. De achtervolgers haalden de Nederlander niet meer bij en zo soleerde hij naar zijn 32ste overwinning van het seizoen. Het betekent een evenaring van het record van Liboton.

Uitslag mannen:
1: Mathieu van der Poel
2: Laurens Sweeck
3: David van der Poel
4: Lars van der Haar
5: Toon Aerts
6: Daan Soete
7: Corné van Kessel
8: Quinten Hermans
9: Tim Merlier
10: Jens Adams

Vrouwen
Bij de vrouwen ging Loes Sels er met de overwinning vandoor. Zij kwam solo over de finish gevolgd door het Nederlandse duo Maud Kaptheijns en Annemarie Worst. Laura Verdonschot werd vierde. De wedstrijd eindigde in mineur voor wereldkampioene Sanne Cant. Zij viel, liep een wonde op aan haar been, blesseerde haar schouder en stapte af. 

Uitslag Vrouwen:
1: Loes Sels
2: Maud Kaptheijns
3: Annemarie Worst
4: Laura Verdonschot
5: Ellen van Loy
6: Inge van der Heijden
7: Fleur Nagengast
8: Joyce Vanderbeken
9: Alice Maria Arzuffi
10: Karen Verhestraeten

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven