Like ons!
Van der Poel kan zege vergeten na harde val in het slagveld van wereldbeker Nové Mesto

Veldrijden

Van der Poel kan zege vergeten na harde val in het slagveld van wereldbeker Nové Mesto

De wereldbeker in Nové Mesto is voor Van der Poel uitgelopen op een deceptie. De Nederland viel halverwege de race en kon zo niet meestrijden om de overwinning. Deze ging uiteindelijk in een fotofinish naar wereldkampioen Nino Schurter, die vrijwel alle belangrijke uitdagers zag wegvallen.

De wedstrijd werd bij de start al ontsierd door een grote valpartij, maar dat gebeurde wel achter de favorieten van de race. Toch duurde het niet lang voordat een van hen ook met pech werd geconfronteerd. Sam Gaze reed lek en viel daarbij ook nog. Ondertussen trok wereldkampioen Nino Schurter flink door en was Van der Poel de enige die kon volgen, al keerden Lars Forster en Titouan Carod nog wel terug. 

Net toen Van der Poel het wat moeilijker kreeg, viel hij hard op een op het oog onschuldig stuk. Vooral zijn pols en knie leken op het eerste gezicht gehavend, waarna Schurter en Forster met zijn tweeën ervandoor konden. De twee reden zonder Van der Poel een stuk minder hard, waardoor er uit de achtergrond meer renners konden terugkeren. Nadat ook Forster pech kreeg, leek de weg naar de zege open te liggen, maar Anton Cooper beet zich vast in de Zwitser. In een zinderende sprint moest de Nieuw-Zeelander de wereldkampioen toch voor laten gaan.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven