Like ons!
'Van der Poel piekte de hele zomer lang, dat kan niet de ideale voorbereiding zijn'

Veldrijden

'Van der Poel piekte de hele zomer lang, dat kan niet de ideale voorbereiding zijn'

Michel Wuyts is niet verbaasd dat Mathieu van der Poel bij zijn rentree in het veld meteen twee ritten won. Toch verwacht de journalist in gesprek met Sporza dit jaar een leukere strijd met Wout van Aert.

De kwaliteit van Van der Poel om een uur lang te beuken, is volgens Wuyts bekend. Hij kijkt vooral naar de goede voorbereiding van Van Aert. Als de zaak over zijn vertrek bij Veranda's Willems-Crelan is afgerond, dan hoopt de commentator op resultaten. 'Hij weet dat hij zijn niveau nog zal opkrikken en dat Van der Poel nog niet klaar met hem is.'

Wuyts vraagt zich af of Van der Poel net als vorig jaar een hele winter dominant kan zijn. 'Ik heb de indruk dat hij wat als een losgeschoten projectiel door de zomer gevlogen is. Van der Poel wisselde mountainbikewedstrijden af met koersen en kampioenschappen op de weg. En overal startte hij voor het hoogste niveau. Ik zag er weinig lijn in. Volgens de trainingsleer moet je ook af en toe een keer afbouwen om te pieken. Van der Poel piekte de hele zomer lang, dat kan niet de ideale voorbereiding zijn voor het veldritseizoen.' (foto: Printscreen VTM)

Reageren? Dat kan in onze gloednieuwe reactie-sectie onder de artikelen!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven