Like ons!
Aerts redt leiderstrui wereldbeker: 'In een kortere cross was het niet goedgekomen'

Veldrijden

Aerts redt leiderstrui wereldbeker: 'In een kortere cross was het niet goedgekomen'

Toon Aerts finishte als derde in de wereldbekercross in Bern. De Belg kon na een slechte start opschuiven en zodoende zijn witte leiderstrui redden. Aerts hoopt de trui in Koksijde nog te dragen. 

'Ik zat helemaal ingesloten bij de start', deed Aerts zijn verhaal voor de camera van Play Sports. 'Enkele renners konden mij en andere jongens insluiten. Maar gelukkig had ik dan toch de tijd om op te schuiven. In een kortere cross was het niet meer goedgekomen.'

Door zijn derde plaats blijft Aerts leider in het wereldbekerklassement. 'Ik mag de trui in Tabor nog dragen en het zou leuk zijn als ik dat in Koksijde ook nog het geval is. Het enige nadeel is dat Mathieu ze allemaal meerijdt. De twee grootste concurrenten staan overal aan de start en dat maakt het voor mij moeilijk. Het is gevaarlijk om alles op één klassement te zetten, want ik wil eigenlijk in elk klassement meedoen voor de prijzen. Maar ik ga zeker voluit rijden in de Wereldbeker, want dat is toch wel het meeste prestigieuze klassement', besloot de Belg. 

 

1 reacties

  1. Pietertje

    Pietertje

    22 Oct 2018 om 20:37

    Toon , wat is een naar deel dat Mathieu alle mee rijd , jij heeft de keuze ook om zo goed te zijn als Mathieu toch , hij krijgt het ook niet in zijn handen gegeven toch .

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven