Like ons!
Groenendaal over strijd tussen Van der Poel en Van Aert: 'Lijkt wel computerspelletje'

Veldrijden

Groenendaal over strijd tussen Van der Poel en Van Aert: 'Lijkt wel computerspelletje'

Hoewel Mathieu van der Poel vandaag wederom de maat nam van Wout van Aert werd het geen complete walkover van de Europese kampioen, die met acht seconden voorsprong over de streep kwam in Bern. 

Volgens Richard Groenendaal lag het schakelprobleem van Wout van Aert aan de basis van de overwinning van VDP. 'Daar verliest hij (Van Aert) vijf seconden en dat kost hem de aansluiting', aldus de Nederlander bij Play Sports. 'Wout heeft de eerste twee rondes op kop gereden en toen Mathieu overnam, had Wout toch moeite om zich aan te passen. Al reed Mathieu gewoon iets sneller. Ze zijn allebei top. Het lijkt bijna Formule 1 of een computerspelletje als je ze bezig ziet.'

Voor een andere oud-veldrijder, Bart Wellens, was het verschil tussen de twee tenoren toch duidelijker. 'Ik denk dat ondanks het weinige aantal seconden het verschil toch duidelijk was. In het begin liet hij Wout op een zekere afstand, maar dan ging hij toch terug naar veertien of vijftien seconden. Het was denk ik zo ingecalculeerd. Maar we kregen toch een spannender duel te zien', aldus Wellens.

(Foto: screenshot)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven