Like ons!
Bondscoach eist maar één overwinning Van der Poel: 'De rest interesseert mij niet'

Veldrijden

Bondscoach eist maar één overwinning Van der Poel: 'De rest interesseert mij niet'

Bondscoach Gerben de Knegt heeft na een succesvol EK zijn zinnen gezet op het WK met Mathieu van der Poel. Dat laat hij weten aan Wielerkrant.be. Van der Poel greep vorig jaar verrassend naast de wereldtitel en De Knegt ziet dat liever niet nog eens gebeuren.

‘Ik ben heel blij met de Europese titel van Mathieu’, begint De Knegt. ‘Wout (Van Aert, red.) in een rechtstreeks duel kloppen, dat geeft altijd vertrouwen. Ook voor het WK.’ Dat WK staat nu met stip op één qua belangrijke crossen. ‘Mathieu mag van mij dit seizoen nog tien of twintig crossen winnen, maar alleen het WK telt. De rest interesseert mij niet', is De Knegt duidelijk gebrand op de wereldtitel.

Definitieve doorbraak Worst

Ook zag De Knegt de definitieve doorbraak van Annemarie Worst. ‘Ze heeft me niet verrast. Voor haar is dit de definitieve doorbraak. Veel mensen vergeten dat Annemarie pas vorig jaar haar eerste volledige veldritseizoen heeft gereden.’ En ook Denise Betsema is er eentje voor de toekomst. ‘Denise blijft elke week groeien, met dit seizoen als grote uitschieter. Als ze nog een klein beetje progressie kan maken zou dat goed zijn. Maar ze heeft een duidelijke planning’, besluit de bondscoach. (Foto: screenshot)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven