Like ons!
[Update] Coach Stybar: 'Duelleren met Van der Poel en Van Aert zit er niet in'

Veldrijden

[Update] Coach Stybar: 'Duelleren met Van der Poel en Van Aert zit er niet in'

Eerder werd al bekend dat Lars Boom een terugkeer maakt in het veldrijden, maar Michel Wuyts speculeert dat nóg een grote naam uit het verleden de terugkeer kan maken naar het veld. Zdenek Stybar staat al een tijdje droog op de weg en wil mogelijk zijn heil weer beproeven in de modder.

Bovendien is Stybar degene die de kar moet trekken voor het Tsjechische veldrijden. ‘Het ontbreekt Tsjechië aan een profteam en aan toptalent’, schrijft Wuyts in zijn column voor Het Laatste Nieuws. Desondanks organiseert Tsjechië wel een Wereldbeker en 8 Toi Toi Cup-crossen.

De enige Tsjech die nog een beetje potten breekt is Michael Boros. ‘Hij doet wat hij kan, maar zijn motor heeft maar drie cilinders', meent Wuyts. En dus lijkt een comeback misschien de enige redding. ‘Wie zegt dat Stybar niet terugkomt of terug moet? Hij won in 2018 niet één van de 73 koersen die Quick-Step won. Sven Nys staat te springen. Porsche Van der Poel verslaan kan Stybar niet, maar hem pijn doen wel.’

Update - 09.25 uur (21 november 2018): Stybar duikt terug het veld in

Zdenek Stybar gaat inderdaad weer veldrijden, al is het maar voor even. De Tsjech staat volgens Het Nieuwsblad op 30 december aan de start van de Superprestige in Diegem. Mogelijk komt hij ook in actie in Loenhout (28 december) en Baal (1 januari).

Ook Lars Boom kondigt andermaal aan dat hij weer gaat veldrijden. In het Algemeen Dagblad kijkt hij naar begin 2019. 'Ik wil graag een paar crossen rijden in het begin van het nieuwe jaar. Volgende week gaan we bij elkaar zitten om naar het wedstrijdprogramma te kijken', aldus de renner van Roompot-Charles.

Update II - 12.21 uur (29 november 2018): Stybar: 'Mijn eerste liefde'

Zdenek Stybar heeft via de officiële website van Quick-Step Floors bevestigd dat hij in december terugkeert in het veld. De Tsjech kijkt uit naar de discipline, waarin hij drie keer wereldkampioen werd. Hij start in de wereldbeker in Zolder op de 26e, en hij is actief in Loenhout (28) en Diegem (30). Op 1 januari volgt nog een cross in Baal.

De 33-jarige Stybar keert daarmee terug naar zijn 'eerste liefde', zoals hij het zelf beschrijft. 'Ik kijk er echt naar uit, het blijft een prachtige discipline. Het zal zwaar worden om competitief te zijn, maar hopelijk ben ik in goede vorm en kan ik iets proberen. Het is voor mij een mooie kans om te crossen met mijn Tsjechische ploegmaats en de jonge renners bij de hand te nemen.'

Update III - 08.40 uur (30 november 2018): Stybar wil explosiviteit terugvinden

Zdenek Stybar trekt eind dit jaar met gezonde ambities het veld in, maar hij verwacht volgens zijn coach niet dat hij met de besten mee gaat doen. Wilfried Peeters van Quick-Step Floors is helder over de doelstellingen in Het Laatste Nieuws: 'Styby staat voor een belangrijk jaar, want zijn contract loopt af. De bedoeling is om zijn explosiviteit terug te vinden van zijn topperiode in het veld. Steeds weer optrekken na elke bocht, dat zal hem in die zin deugd doen.'

'Duelleren met Mathieu van der Poel en Wout van Aert is niet zijn eerste ambitie. Dat zit er volgens mij niet in', zo vervolgt Peeters realistisch. 'Uiteraard kan zijn techniek niet volledig weg zijn. Maar hij zal het verschil in niveau, vergeleken met pakweg vijf jaar geleden, wel heel snel merken.' (Foto: Quick-Step Floors/Sigfrid Eggers)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven